Delen en mensen
Medewerkers en rollen
Naast zichtbaarheid kun je specifieke mensen uitnodigen voor een tijdlijn en precies kiezen wat ze daar mogen doen. Dit artikel behandelt de rollen, uitnodigen en accepteren, en het verwijderen van iemand.
Medewerkers zijn een betaalde functie: iemand uitnodigen vraagt het Pro-abonnement voor je eigen tijdlijnen, of het Team-abonnement voor die van een team. Op Gratis staat in het tabblad Medewerkers en in het paneel Medewerkers van het deelvenster dat dit zo is, in plaats van een uitnodigingsformulier, en laat je met een deellink een tijdlijn aan iemand zien.
De rollen
| Rol | Tijdlijn bekijken | Items, periodes en gebeurtenissen toevoegen en bewerken | Medewerkers uitnodigen of verwijderen, zichtbaarheid wijzigen, tijdlijn verwijderen |
|---|---|---|---|
| Kijker | Ja | Nee | Nee |
| Bewerker | Ja | Ja | Nee |
Alleen de eigenaar van de tijdlijn heeft die laatste kolom, samen met het overdragen van de tijdlijn aan iemand anders — zie een tijdlijn overdragen. De eigenaar is geen rol die je toekent; het is wie de tijdlijn heeft aangemaakt of via een overdracht heeft ontvangen. Beide rollen kunnen meedoen aan de reacties van de tijdlijn; een bewerker kan een gesprek ook als afgehandeld markeren.
De toegang van een bewerker kan afhangen van het abonnement van de betaler: het uitnodigen van een bewerker telt mee voor de bewerkerslimiet van het abonnement, en als het abonnement van de betaler inmiddels is verlopen of niet meer genoeg ruimte heeft voor elke bewerker, wordt een bestaande bewerker alleen-lezen weergegeven totdat dat is opgelost. Zie teams en het Team-abonnement en facturering voor hoe abonnementen en teamrollen werken.
Als het abonnement dat een tijdlijn betaalt op Gratis uitkomt, houden de mensen die er al op staan hun toegang en kun je ze nog steeds verwijderen; je kunt alleen niemand nieuw uitnodigen tot je weer een betaald abonnement hebt. Een uitnodiging die al was verstuurd, kan nog worden geaccepteerd tot hij verloopt.
Iemand uitnodigen
Vanuit het tabblad Medewerkers van een tijdlijn — of het paneel Medewerkers van het deelvenster in de viewer, dat dezelfde lijst toont — typt de eigenaar een e-mailadres, kiest Kijker of Bewerker, en verstuurt de uitnodiging. Er is geen manier om iemand rechtstreeks toe te voegen door te zoeken: elke toegang verloopt via een uitnodiging per e-mail, ook voor een teamlid.
De persoon krijgt een e-mail met een link; zolang die openstaat, wordt hij als in behandeling weergegeven, met zijn vervaldatum, en de eigenaar kan hem intrekken voordat hij wordt geaccepteerd. Elke andere medewerker ziet dezelfde lijst, alleen zonder de knoppen om hem te wijzigen.
Een uitnodiging accepteren
Er zijn twee manieren: klikken op de link in de uitnodigingsmail accepteert hem meteen en brengt je direct naar de tijdlijn, of je opent Tijdlijnen > Uitnodigingen in het dashboard, waar elke aan jou gerichte openstaande uitnodiging staat met knoppen Accepteren en Weigeren. Weigeren verwijdert de uitnodiging volledig.
Een medewerker verwijderen
De eigenaar verwijdert iemand vanuit het tabblad Medewerkers; die persoon verliest meteen de toegang, maar kan altijd opnieuw worden uitgenodigd. Een medewerker kan een tijdlijn ook zelf verlaten, vanuit hetzelfde tabblad — na het verlaten verliest die persoon ook de toegang, tenzij de tijdlijn openbaar is.
Voor wie dit tabblad kan zien en hoe zichtbaarheid daarmee samenhangt, zie delen en zichtbaarheid.
Meer in deze categorie
Vraag de AI
Antwoorden komen uit het helpcentrum en kunnen fout zijn.